ADRES

Oudesmidsestraat 14B

1700 Dilbeek

Openingsuren

 

Ma-Vr:   9:00-12:30

          13:30-18:30

Za:      10:00-14:00

Newsletter

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

Contacteer

ons

Tel. +32 2 569 36 56

reizen@depostiljon.be

Bezoek

ons

Oudesmidsestraat 14B

1700 Dilbeek

Ma-Vr:   9:00-12:30

          13:30-18:30

Za:      10:00-14:00

 

We do not own any of the images displayed. If you think your image is used, contact us to have it removed

blijf op de hoogte

December 9, 2019

August 23, 2019

Please reload

Recente berichten

Waterpret in Scandinavië

January 16, 2020

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Borneo, het groene hart

May 13, 2019

Het Maleisisch deel van Borneo, met name Sabah en Sarawak zullen de natuurliefhebber uitermate bekoren. Een unieke fauna en flora in de verschillende natuurparken, met o.a. het Semonggoh Orang Utan Centre, het enorme grottencomplex in het Gunung Mulu Nationaal Park, het primaire junglegebied in Danum Valley. En nog enkele dagen nagenieten op Gaya Island.  

 18-daagse privérondreis Borneo 

Programma

 

DAG 1: AANKOMST KUCHING (-)


Aankomst in Kuching en transfer naar uw hotel. Rest van de dag vrij om te acclimatiseren.

 

DAG 2: KUCHING (O)


Vandaag verkent u Kuching, de hoofdstad van Sarawak. Als rode draad door deze charmante stad loopt de Sarawakrivier. Ondanks moderniseringen wist deze oude handelsstad haar oorspronkelijk karakter en dorpssfeer te bewaren en vindt er een mix van bevolkingsgroepen. U wandelt door de Chinese wijk met de mooie Tua Pek Kongtempel en het oude centrum met nauwe steegjes en talrijke statige koloniale gebouwen.

 

DAG 3: KUCHING – BATANG AI (O/M/A)


Mooie rit door het platteland langs authentieke dorpjes, rijstvelden en palmolieplantages. Geleidelijk wordt de natuur ongerepter. U bevindt zich nu aan de grens met Kalimantan in het leefgebied van de Iban. Bij het stuwmeer van Batang Ai ligt de shuttleboot klaar waarmee u oversteekt naar een klein eiland met slechts één resort, volledig opgetrokken in de stijl van de Iban longhouses in het regenwoud.

 

DAG 4: BATANG AI – MENGKAK LONGHOUSE – BATANG AI (O/M/A)


Vandaag ligt de langstaartboot klaar voor een tocht over de junglerivieren van het Batang Ai National Park naar een authentiek Iban Longhouse. U mag rekenen op een hartelijke ontvangst! Na deze daguitstap keert u terug naar uw resort.

 

DAG 5: BATANG AI – KUCHING (O/M)


Rond de middag vaart u het stuwmeer over om vervolgens terug te rijden naar Kuching waar u de volgende dag vrij bent om deze stad nog wat te verkennen. Onderweg brengt u een bezoek aan het Semonggoh Orang Utan Centre, een open junglegebied waar talrijke orang-oetans in de vrije natuur leven.

 

DAG 6: KUCHING – GUNUNG MULU NP (O/A)


Rond de middag vlucht naar Mulu en shuttletransfer naar uw hotel. Eén van de onbetwiste hoogtepunten van het Gunung Mulu National Park is het enorme grottencomplex. Na een lichte trekking van 3 km door het regenwoud bereikt u Lang Cave met kleurrijke kalksteenformaties. Vervolgens gaat u naar Deer Cave waarin 3 miljoen vleermuizen huizen. Bij droog weer vliegen ze tegen de avond naar buiten op zoek naar voedsel, een uniek schouwspel dat ongeveer 20 minuten duurt!

 

DAG 7: GUNUNG MULU NP (O/M/A)


U vaart per langstaartboot stroomopwaarts over de Melinaurivier naar Wind Cave. Alle grotten zijn voorzien van trappen en paden zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Wind Cave, een onderdeel van Clearwater Cave, is vooral bekend om haar King’s Room, gedecoreerd met enorme stalactieten en stalagmieten.

 

DAG 8: MULU – KOTA KINABALU (O)

 

Vrije ochtend en rond de middag vlucht naar Kota Kinabalu, de multiculturele hoofdstad van Sabah waar u naar uw hotel wordt overgebracht.

 

DAG 9: KINABALU PARK (O/M)


Daguitstap naar het Kinabalu Park. Dit nationale park is vooral gekend om de 4.093 m hoge Mount Kinabalu, maar wordt ook gekenmerkt door een uitzonderlijke weelde aan fauna en flora waaronder 9 soorten bekerplanten en 1.500 soorten orchideeën. De zeer zeldzame nevelpanter dwaalt hier ook rond.

 

DAG 10: KOTA KINABALU – SEPILOK – ABAI (O/M/A)


Vroege transfer naar de luchthaven voor een ochtendvlucht naar Sandakan. U bezoekt u het orang-oetan rehabilitatiecentrum net buiten de stad. Terug in Sandakan vertrekt u per boot op de Kinabatanganrivier, de langste rivier van Sabah waar u verblijft in de jungle. U maakt in de namiddag ook een bootsafari vanuit de lodge door een schitterend mangrovegebied. Met wat geluk kan u orang-oetans of langoerapen spotten.

 

DAG 11: ABAI – SUKAU (O/M/A)


Bootsafari ’s ochtends vroeg naar het Pitas Oxbowmeer om bijzondere vogelsoorten te spotten. Na het ontbijt wordt u door de lokale bewoners uitgenodigd om deel te nemen aan een “plant een boom-project”. ’s Middags vaart u verder op de Kinabatanganrivier naar Sukau. Tijdens uw namiddag riviercruise kan u orang-oetans, krokodillen en pygmee-olifanten waarnemen.

 

DAG 12: SUKAU – LAHAD DATU – DANUM VALLEY (O)


Rit naar Danum Valley Conservation Area in Lahad Datu. Adembenemende canopy walk (ong 4u) , een wandeling over een hangbrug in de boomkruinen. ’s Avonds tocht per open jeeps op zoek naar nachtdieren.

 

DAG 13: DANUM VALLEY (O/M/A)


Begeleide natuurwandeling (ca 3km) naar een oeroude grafsite Coffin Cliff. Een klim naar een heuveltop wordt beloond met een prachtig uitzicht over dit natuurgebied. Vervolg van de junglewandeling. ’s Avonds tocht per open jeeps op zoek naar nachtdieren.

 

DAG 14: DANUM VALLEY – GAYA (O-M)


Vrije tijd. Optioneel : Canopy walk of wandeling naar een waterval en waterbron waar u een verfrissende duik in het water kan nemen – de zgn. Segama Trail en East Trail. Na de lunch transfer naar Lahad Datu en vlucht naar Kota Kinabalu. Hier neemt u de boot naar Gaya Island. Dit is het grootste van de 5 eilanden die samen het Tunku Abdul Rahman National Park vormen.

 

DAG 15 – 17: GAYA (O)


Dagen vrij te besteden in het idyllische Bunga Raya Island Resort, ingebed tussen het witte zandstrand en de oeroude jungle. Ideaal voor watersporters en duikers. Tochten door de jungle mogelijk, of gewoon genieten in de spa.

 

DAG 18: GAYA - KOTA KINABALU – VERTREK (O)


Per boot keert u terug naar Kota Kinabalu en transfer naar de luchthaven voor uw retourvlucht.

Onze hotelselectie - deluxe

 

 • 2 nachten Kuching Ranee Boutique Hotel ****

 • 2 nachten Batang Ai Aiman Batang Ai Resort ****

 • 1 nacht Kuching Ranee Boutique Hotel ****

 • 2 nachten Mulu Mulu Marriott Resort ****

 • 2 nachten Kota Kinabalu Le Meridien Hotel *****

 • 1 nacht Abai Abai Jungle Lodge ***

 • 1 nacht Sukau Kinabatangan Riverside Lodge ***

 • 2 nachten Danum Valley Borneo Rainforest Lodge *****

 • 4 nachten Gaya Island Bunga Raya Island Resort *****

 

Prijs op basis van 2 personen vanaf (per persoon)

 

5090 euro

 

Inbegrepen: de vermelde accommodaties en kamertypes op basis van logies en dagelijks ontbijt, andere maaltijden zoals gestipuleerd in het reisschema (M = middagmaal, A = avondmaal), privétransfer in een geklimatiseerde wagen met een lokaal Engelstalige chauffeur (met uitzondering van en naar Batang Ai, Mulu, Sandakan en Kinabatangan - deze zijn in kleine internationale groep), excursies volgens het reisschema onder begeleiding van een Engelstalige gids/ chauffeur

(= 1 persoon): privé in Kuching, Batang Ai (behalve transfers) en Kota Kinabalu/ gedeeld in kleine internationale groep te Mulu, Sandakan, privétransfer van Sukau naar Danum Vallei per geklimatiseerde wagen en met begeleiding van een lokale Engelstalige gids/ chauffeur (= 1 persoon), privé-excursies te Danum Vallei (met uitzondering van de nachtexcursies) onder begeleiding van een lokale Engelstalige ranger, alle transfers per boot zijn gedeeld in een kleine internationale groep, lokale vluchten in economy klasse: Kutching/ Mulu, Mulu/ Kota Kinabalu, Kota Kinabalu/ Sandakan en Sandakan/ Kota Kinabalu

 

 

Meer info? Voor een vrijblijvende prijsofferte:

 

Bel 02 569 36 56 of vraag hier een offerte aan. 

 

 

 

Please reload

Please reload

Archief

INSPIRATIE