Shortlist: Oman

Het gastvrije Sultanaat van Oman opent de grenzen weer voor tegen Covid-19 gevaccineerde reizigers. In deze Shortlist geven we een korte samenvatting van wat Oman, één van de favoriete bestemmingen van Kristina, te bieden heeft.

vera-davidova-syADksVMrKk-unsplash.jpg

Authentiek Muscat

In Muscat kom je voor het eerst in aanraking met waar Oman voor staat; gastvrijheid en traditie. De voorkeur voor laagbouw staat in schril contrast met de architectuur in Abu Dhabi en Dubai in de naburige Verenigde Arabische Emiraten. De prachtige moskee is een must om te bezoeken.

Onze hotelkeuze

The Chedi Muscat*****

Waar het majestueuze Al Hajar gebergte zich weerspiegelt in het serene water van de Golf van Oman, verrijst The Chedi Muscat temidden van een elegant aangelegde tuinoase van 1,5 hectare met 158 kamers en villa's. Het 5-sterren luxe strandresort in Muscat dat zijn deuren opende in 2003 is het eerste moderne strandhotel van Oman.


Jabal Akhdar

Dit deel van het Hadjargebergte, dat letterlijk groene berg betekent, ligt op 150km van de hoofdstad Muscat. Tijdens de rit naar Jabal Akhdar valt op dat hoe hoger men rijdt, hoe meer bomen en struikgewassen er in het landschap opduiken. Hoewel de lagere gedeeltes van het gebergte woestijnachtig zijn, valt er op de hoger gelegen gebieden tot 300mm neerslag per jaar. Het is er dan ook frisser dan in Muscat. Vanuit de verblijfplaats kan je deelnemen aan wandel- en mountainbike excursies, of genieten van de zuivere lucht, een spa-behandeling of gewoon de zon.

Onze hotelkeuze

Alila Jabal Akhdar*****

Alila Jabal Akhdar biedt gasten een toegangspoort tot de ongelooflijke geschiedenis, cultuur en natuur van het gebied. Deze ruige, bergachtige regio is een van de meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen van Oman dankzij de prachtige landschappen waaronder Jebel Shams, Oman's hoogste berg, en Jebel Akhdar, beschouwd als de fruitschaal van Oman.

Geïnspireerd door oude forten, werden traditionele Omaanse bouwtechnieken gecombineerd met hedendaagse architectuur om een unieke ontspannende omgeving te creëren, van het zwembad tot de ruime suites die uitkijken op een betoverend uitzicht op de klif en de bergen.


Praktisch

Hoe naar Oman reizen?

Met Qatar Airways, meerdere keren door Skytrax verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij, vlieg je dagelijks naar Muscat met een overstap in Doha. Is luxe je ding? Qatar Airways geeft regelmatig interessante kortingen op hun magnifieke Business Class. Ticketprijzen in Business Class naar Oman en terug beginnen dan vanaf €1.450 per persoon.

Voorlopig moet je om quarantainevrij naar Oman te reizen volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19. Je moet wel nog een negatieve PCR test afleggen vanaf 94 uur voor aankomst in Oman.


Oman wacht op jou! Bel, mail, of kom langs op afspraak om samen je reis te bespreken.

Vorige
Vorige

Ierland: Woest en Ongerept

Volgende
Volgende

Begeleide rondreis Verenigde Arabische Emiraten