Ierland: Woest en Ongerept

Ierland is wereldwijd bekend voor St. Patrick’s Day, Guinness en de gezellige hoofdstad Dublin. Maar er is meer. Eindeloze en ongerepte groene landschappen, de ruige kusten van de Wild Atlantic Way, het typische maanlandschap van de Burren, ruïnes en kastelen, en de meren van de Connemara.


De Burren

De uitgestrekte regio van de Burren in County Clare is een van de meest fascinerende contreien van Ierland. Een en al rots, maar een bijzonder natuurverschijnsel van poëtische schoonheid. Net een maanlandschap, miljoenen jaren geleden gevormd onder lang vergeten zeeën.

Het koele, grijze rotsplateau vol groeven en spleten helt af naar de woeste, diepblauwe Atlantische Oceaan. De enorme rotsvlakte is bezaaid met rotsformaties, grotten, fos- sielen en kent een ongelofelijke variëteit aan bloemen. Van inheemse tot arctische, alpine en mediterrane soorten.


Kleurenspel in Connemara

Een andere buitengewoon mooie streek langs de Ierse Westkust is Connemara in County Galway. Dit uitgesproken gebied vol legenden en folklore is beroemd om zijn woeste gronden en zachte kleuren.

De roestkleurige veenmoerassen en grijs-blauwe meren spreken echt tot de verbeelding. Oude stapelmuurtjes kronkelen over de heuvels, waar de koraalstranden, zandbaaien en natuurlijke haventjes worden begrensd door de immer veranderende oceaan. Niet vreemd dus, dat kunstenaars, dichters en toneelschrijvers hier al eeuwen inspiratie vinden.


Omdat je van natuur houdt…

Vorige
Vorige

Dominicaanse Republiek: Parel in de Caraïben

Volgende
Volgende

Shortlist: Oman