Actief Slovenië: Waar winnaars buitenspelen

Net als ons bescheiden landje is het kleine Slovenië de heimat van grote kampioenen. Het succesgeheim van levende wielerlegendes Tadej Pogacar en Primoz Roglic schuilt misschien wel deels in het land zelf. Een ideale outdoorbestemming voor sportliefhebbers om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Geografische diversiteit

Ondanks een kleine oppervlakte zo’n geografische veelzijdigheid tentoonspreiden. Weinig landen doen het Slovenië na. Van de Alpen tot de mediterrane kusten, over karstlandschappen en uitgestrekte vlakten. Een grondgebied met 60% aan bossen, 28.000 km aan rivieren en nog eens ruim 1.300 meren. Het ideale oefenterrein voor tal van sportieve activiteiten.

Stapschoenen of fiets?

Met duizenden kilometers aan bewegwijzerde routes mag je Slovenië gerust een wandelparadijs noemen. Een van onze favorieten is de Soca Trail langs de gelijknamige rivier. Dwars door schilderachtige canyons en het spectaculaire Triglav National Park.

Liever in het wiel van Pogacar en Roglic? Ongeacht je niveau beleef je in Slovenië ongetwijfeld een heerlijk fietsavontuur. Wie zich echt wil meten met de Alpen gaat de strijd aan met de Vrsic-bergpas. Een pittige klim van 9 km met 761 hoogtemeters en maar liefst 50 genummerde haarspeldbochten.

 

Waar je ook kijkt, Slovenië is een groene, actieve en gezonde bestemming. Het is al jaren een voortrekker in duurzame ontwikkeling, wat hen als eerste land ter wereld de titel Global Green Destination bezorgde.

Vraag naar deze bestemming bij ons, jouw reisagent.

Vorige
Vorige

Hotel-pick: Ritz-Carlton abama

Volgende
Volgende

Curaçao: Toegankelijk duikparadijs in de Caraïben